Gratis Book Teaser

Gratis Book Teaser met enkele hoofdstukken van mijn boek Zuiver Hart dat ik in 2013 lanceerde. En waarvan onlangs een tweede druk is verschenen. Daarnaast is Zuiver Hart ook als e-book hier te koop. In Zuiver Hart heb ik geschreven over mijn verhaal. Omdat ik met het schrijven van mijn ervaringen met borstkanker de ziekte een plek kon geven. In de eerste plaats om als nalatenschap voor mijn (klein-)kinderen te dienen. En in de tweede plaats voor anderen, die met borstkanker te maken hebben (gehad).

Download hieronder de gratis Book Teaser:

Gratis Book Teaser

”Er wordt een MRI-scan gedaan om meer duidelijkheid over mijn tumor te krijgen. Een dag later doen ze een PET-scan om te zien of er in de rest van mijn lichaam eventuele uitzaaiingen zijn. Godzijdank, er zijn geen verdere uitzaaiingen! De ontlading en opluchting zijn zowel bij mij als bij Patrick merkbaar. Hoe blij kan je zijn over iets dat niet bepaald fijn is. Mijn kankertumor heeft zich gelukkig beperkt tot de rechterborst en -oksel. In de afgelopen dagen denk ik overal pijntjes te voelen en beeld ik me in dat in elke cel van mijn lijf kanker zit. Met een enigszins ongemakkelijk, maar ook goed gevoel ga ik naar Sacha’s diploma-uitreiking. Om de komende, spannende en intensieve tijd in te luiden, trakteer ik mezelf dan op een flinke slok wijn en misschien wel twee of drie. Op het behalen van haar diploma voor het VMBO en op mijn leven.

Die middag besluit ik op de valreep toch een nieuwe, feestelijke jurk te gaan kopen. Ik wil me voor Sacha zo mooi mogelijk opmaken en mijn lange haren, nu het nog kan, glanzend glad stijlen. Volgende week vrijdag start ik met mijn eerste chemo en ik heb geen flauw benul hoe lang ik mijn haren behoud. Of überhaupt mijn wimpers en wenkbrauwen intact blijven. Omdat Tom komende week nog proefwerken te doen heeft, besluiten we nog even te wachten met het vertellen van mijn ziekte en wanneer de behandelingen starten. Zodra Tom klaar is, vertellen we ze het nieuws op een voor hun zo begrijpelijk mogelijke manier. Hun vader hebben we intussen wel op de hoogte gebracht en verteld dat we niet op vakantie kunnen. Of hij het nog even stil wil houden tot Tom zijn schoolopdrachten heeft afgerond. De sfeer tijdens de diploma-uitreiking is gemoedelijk en als een van de laatsten is Sacha met nog een paar leerlingen uit haar klas aan de beurt. Vol trots en met tranen in mijn ogen hoor ik enkele uiterst grappige anekdotes over haar aan die haar mentor vertelt. Hij vindt haar de ideale leerling, omdat ze serieus haar huiswerk maakt en leert, en dé schoondochter die iedere vader voor zijn zoon wenst, omdat ze zo lief, attent en zorgzaam is. Mijn kleine, grote meisje zit daar op het podium in spanning af te wachten tot haar diploma haar wordt overhandigd. Eerst nog de handtekening eronder en dan haar mentor de hand schudden. Flitsen van fotocamera’s schieten door de volle aula. Wat is ze toch mooi, mijn poppedein en wat ben ik enorm trots op mijn dochter. Mijn keel begint pijn te doen, de brok erin wordt alsmaar groter en de stroom van tranen die volgt, spelen me parten in de wetenschap van het slechte bericht dat we de kinderen komende week gaan vertellen.

Na afloop kunnen we buiten op het schoolplein enkele drankjes en hapjes nuttigen. Felicitaties gaan over en weer, blijdschap en opluchting is op een ieders gezicht af te lezen. De vader van een van Sacha’s vriendinnen komt naar me toe en zegt op hoorbare toon: ‘Zeg, ik hoor dat je borstkanker hebt, wat erg voor je, zeg!’. Stomverbaasd kijk ik hem aan en er schieten allerlei vragen door mijn hoofd. Ik vraag hem vriendelijk wat zachter te praten, omdat zowel Sacha als Tom nog niet op de hoogte zijn en ondertussen pieker ik me suf over hoe hij nou aan deze informatie komt.”